BUDINCA DE CARAMEL CU CIOCOLATA SI FRISCA

februarie 03, 2015

Ma gandeam sa fac o budinca de caramel, dar parca as fi mancat si niste ciocolata... Asa ca am zis sa fac o cantitate mai mica de budinca si completez cu o crema de ciocolata. Si cum peste ciocolata merge si niste firsca am facut un desert in trei straturi ABSOLUT DELICIOS!


Ingrediente necesare pentru a prepara budinca de caramel cu ciocolata si frisca:

Pentru budinca de caramel:
- 400ml lapte
- 5 linguri zahar
- 1 ou
- 1 lingura cu varf faina
- 1 varf cutit sare
Pentru crema de ciocolata:
- 100gr ciocolata (neagra sau cu lapte)
- 70ml lapte
- 40gr margarina
Pentru frisca:
- 150ml lapte
- 1 plic Spuma pentru deserturi (Dr Oetker)
sau 150ml frisca lichida
Optional: cateva alune pentru decor
Am ales Spuma pentru deserturi pentru ca imi place gustul, nu din alte motive. La torturi nu o folosesc pentru ca este prea moale dar, in acest caz, a fost un desert la castron asa ca nu au fost probleme.

Mod de preparare budinca de caramel cu ciocolata si frisca:

Aveam nevoie de 200ml lapte caldut si 200ml lapte fierbinte. Am pus 400ml lapte la incalzit apoi (cand era caldut) l-am impartit in 2: jumatate am pus deoparte ca sa amestec cu ou fi faina si cealalta jumatate, care trebuia sa fie mai fierbinte pentru zaharul caramelizat a mai stat putin pe foc. Mai departe am pus zaharul intr-o craticioara la foc mic. Doar zahar, fara apa! In privinta caramelizarii, am observat ca exista diverse metode pe care, insa, nu le-am testat niciodata. Invatasem de la mama ca trebuie sa rotesc si sa rasucesc cratita cu zahar pe toate partile ca sa nu se arda. Dupa ce l-am ars prea tare de un numar de ori am zi sa mai simplific putin lucrurile si am luat o lingura cu care sa amestec zaharul.
Sa revenim la zaharul pentru budinca: l-am pus pe foc mic amestecand tot timpul si din cand in cand il mai dadeam deoparte, continuand sa amestec ca sa nu se arda. Am tinut-o asa pana s-a dizolvat complet. Sa recapitulam: amestecat, dat deoparte, pus la loc pe foc si iar de la capat pana devine lichid. Am turnat apoi lapte fierbinte peste zaharul caramelizat, cu grija pentru ca doreste sa se intareasca la loc si face bulbuci. Am pus inapoi pe foc amestecul de zahar caramelizat si lapte si am amestecat ca sa se dizolve. Nu este necesar sa fiarba.
Mai departe am batut oul cu un varf de cutit de sare apoi am adaugat faina cernuta, am amestecat si apoi am adaugat si laptele ramas. Laptele acesta trebuie sa fie caldut, nu fierbinte, ca sa nu facem omleta. Am pus inapoi pe foc caramelul (zaharul caramelizat+laptele) si am turnat peste amestecul de ou, faina si lapte.
Am lasat sa fiarba la foc mic, amestecand des, pana s-a ingrosat. Aceasta este budinca de caramel pe care am impartit-o in mod egal in 3 castronele si am lasat-o sa se raceasca. M-am apucat de crema de ciocolata: am topit la bain-marie ciocolata cu 70ml lapte si margarina, am lasat-o sa se raceasca putin apoi am turnat-o peste budinca.

La sfarsit am preparat si frisca: am mixat 150ml lapte cu Spuma pentru deserturi si am pus peste stratul de ciocolata. Am gasit prin bucatarie si cateva alune ratacite, le-am faramat putin si le-am presarat peste frisca asa, de decor.
Este un desert delicios cu trei arome diferite, foarte rapid si simplu de preparat. Este ca un tort fara blat, la castron!
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

0 comentarii

Follow by Email

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...