SALATA DE CONOPIDA CU MAIONEZA

septembrie 19, 2016


Salata de conopida cu maioneza este o salata super gustoasa si super usor de preparat care se serveste ca aperitiv sau gustare. O puteti servi insa si ca garnitura pentru o friptura la gratar.
Salata de conopida cu maioneza se poate prepara cu ceapa sau cu usturoi, dupa preferinta. Eu, de cand ma stiu, am mancat salata de conopida cu ceapa si imi place atat de mult incat nu as schimba nimic la ea :). Dupa cum vedeti, am folosit ceapa verde, dar puteti la fel de bine folosi si ceapa uscata. Daca folositi ceapa uscata, puteti adauga si putina verdeata la salata de conopida cu maioneza. Mararul merge cel mai bine cu conopida, dar poate fi si patrunjel, daca va place mai mult.
In ceea priveste maioneza, cea mai buna este maioneza de casa pe care o puteti folosi simpla sau amestecata cu iaurt, ca sa fie mai dietetica.
Eu am ramas fidela sosului meu de maioneza light pentru ca se prepara cu galbenus fiert. Am preparat o cantitate mai mica folosind un cartof mai mic, 1 iaurt (140gr), 1 galbenus fiert, 1 lingura de mustar, 2 linguri de ulei, sare, piper si suc de lamaie dupa gust. Toate aceste ingrediente se mizeaza cu un mixer vertical, la blender sau se paseaza prin sita. Am obtinut in jur de 250gr, exact cat aveam nevoie pentru salata de conopida cu maioneza.


Ingrediente necesare pentru a prepara reteta salata de conopida cu maioneza:


- 1 conopida (aproximativ 1kg)
- 1 legatura de ceapa verde (doar partea alba si cea verde deschis)
- aproximativ 250gr maioneza (sau o parte maioneza si o parte iaurt)
- sare si piper dupa gust
- suc de lamaie dupa gust

Mod de preparare reteta salata de conopida cu maioneza

Am curatat conopida de frunze si cotor, am desfacut-o buchetele si am spalat-o. Conopida astfel pregatita am pus-o la fiert in apa cu sare. Conopida am verificat-o intepand-o cu o furculita: furculita trebuie sa intre usor. Nu trebuie lasata prea mult la fiert pentru ca exista riscul sa se moaie prea tare.
Dupa ce a fiert conopida, am strecurat-o si am lasat-o sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit conopida, am tocat-o marunt cu cutitul si am pus-o intr-un bol. Conopida o puteti toca mai marunt sau o puteti lasa bucati mai mari, in functie de modul in care doriti sa serviti salata de conopida cu maioneza. Daca o serviti intinsa pe paine, e bine sa tocati conopida marunt, daca doriti sa o asezati in farfurii, puteti taia conopida bucati mai mari.
Am tocat apoi si ceapa verde, rondele. De la ceapa am folosit doar partea alba si cea verde deschis. Frunzele le-am folosit pentru a decora salata de conopida cu maioneza.
 Peste conopida si ceapa am adaugat maioneza si am amestecat bine. La sfarsit am potrivit de sare si piper si am mai adaugat putin suc de lamaie.
Salata de conopida cu maioneza este gata :). O puteti servi imediat sau o puteti tine putin la frigider inainte de a o servi ca sa se intrepatrunda aromele. La noi nu a apucat sa ajunga in frigider :)
Ai mei au fost incantati de aceasta salata de conopida cu maioneza si au mancat-o cu mare pofta, desi imi explicasera raspicat si in repetate randuri ca ei nu mananca conopida :)))
Daca aveti mofturosi pe-acasa, s-ar putea sa aveti surprize cu aceasta salata. E super gustoasa si nu are ce sa nu-ti placa la ea!
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

1 comentarii

Follow by Email

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...