BULETE DE CARTOFI CU CASCAVAL

mai 10, 2017


Buletele de cartofi cu cascaval sunt un fel de gogosele absolut delicioase, preparate dintr-un aluat pe baza de cartofi si cascaval. Sunt excelente ca gustare sau aperitiv si le puteti servi cu orice ocazie.
Pentru a prepara buletele de cartofi cu cascaval puteti folosi si resturi de piure de cartofi. Stiti cum este cu piureul, este foarte bun imediat dupa preparare dar, dupa ce se raceste, nu-l mai vrea nimeni. Il puteti utiliza pentru bulete de cartofi cu cascaval dar si pentru chiftele de cartofi cu branza.
Daca nu aveti resturi de piure, nu este nici o problema, fierbeti repede vreo doi cartofi.
Buletele de cartofi cu cascaval sunt foarte gustoase calde, dar si reci. Ca sa apuce sa se raceasca trebuie sa preparati insa o cantitate destul de mare de bulete de cartofi cu cascaval pentru ca au tendinta sa dispara foarte rapid :)
Noua ne-au placut foarte mult aceste gogosele cu cascaval si vi le recomand cu drag.

Ingrediente necesare pentru a prepara reteta bulete de cartofi cu cascaval


- 350gr cartofi fierti in coaja (sau piure din ziua precedenta)
- 1 ou
- 150gr cascaval
- 50gr faina (aproximativ)
- sare si piper dupa gust
- pesmet si ulei pentru prajit

Mod de preparare reteta bulete de cartofi cu cascaval


Mai intai am fiert cartofii in apa cu sare, cu tot cu coaja. Cartofii trebuie fierti cat sa intre furculita usor in ei.
Dupa ce au fiert cartofii, i-am scurs si i-am lasat sa se raceasca.
Dupa ce s-au racit cartofii, i-am curatat de coaja, i-am pus intr-un bol incapator si i-am zdrobit ca pentru piure. Am asezonat cu sare si piper, am adaugat oul si am amestecat bine.
Am adaugat si cascavalul dat pe razatoarea mare si am amestecat. Am adaugat apoi si faina si am amestecat.
In functie de soiul de cartofi folositi veti avea nevoie de mai putina sau mai multa faina. Trebuie sa obtinem un amestec nelipicios si usor de modelat.
Am luat apoi cate o lingurita plina din aceasta compozitie si am modelat bilute.
Am tavalit buletele de cartofi cu cascaval prin pesmet apoi le-am pus la prajit in ulei incins.
Am lasat buletele de cartofi cu cascaval sa se rumeneasca frumos pe ambele parti apoi le-am scos pe o farfurie. Ideal ar fi sa le scoateti pe hartie absorbanta ca sa scape de excesul de ulei. Eu am uitat sa-mi pregatesc hartia :)
Buletele de cartofi cu cascaval sunt foarte gustoase si calde, dar si reci. Le puteti servi ca aperitiv sau gustare, cu salata sau cu diverse sosuri, sau oricum doriti.
Este o reteta pe care trebuie sa o testati neaparat. O veti indragi cu siguranta!
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

0 comentarii

Follow by Email

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...