TORT KINDER PINGUI

septembrie 01, 2017


Tortul Kinder Pingui este unul dintre cele mai bune torturi. Este o combinatie exceptionala de blat cu cacao, usor umed, frisca si ciocolata. Eu l-am preparat pentru baietelul meu, Tudor, care mi-a cerut un tort cu ciocolata si frisca. I-a placut foarte mult si a mancat o felie intreaga, lucru care nu i s-a mai intamplat pana acum, Desi ii plac foarte mult dulciurile, este foart pretentios cand vine vorba de torturi si prajituri. Tortul Kinder Pingui a fost insa pe placul lui! :)
Blatul este unul mai deosebit: are gris in compozitie si din acest motiv are o textura aparte. Mie mi-a placut foarte mult acest blat, mai mult decat blatul de tort din pandispan, si il voi folosi si pentru alte torturi, dar si pentru prajituri. Pentru masurarea ingredientelor uscate cu lingura, alegeti linguri mai mici si nu le umpleti chiar cu varf. Luati cat se nimereste cu lingura fara sa insistati sa o umpleti prea mult dar nici sa o scuturati prea tare.
Crema tortului Kinder Pingui, este una foarte simpla, din frisca batuta amestecata cu gelatina, cu putina miere si lapte condensat.
Laptele condensat l-am preparat eu din 250ml lapte si 100gr zahar. Este foarte usor de preparat, se pun laptele si zaharul la fiert si se fierb circa 20 de minute. Cu cat fierbe mai mult laptele condensat, cu atat va fi mai dens. De data aceasta am obtinut cam 50-70gr pentru ca l-am fiert mai mult decat de obicei.
Tortul Kinder Pingui are si 2 straturi de ciocolata, unul la mijloc si unul deasupra. Este indicat sa folositi o ciocolata neagra, mai de calitate.
Tortul Kinder Pingui este foarte usor de preparat si ar fi chiar pacat sa nu-l incercati. Noua ne-a placut atat de mult incat ma gandesc sa mai fac o portie :)

Ingrediente necesare pentru a prepara reteta tort Kinder Pingui (tava de 24cm):


Pentru blat aveti nevoie de:
- 4 oua
- 100gr zahar
- 2 linguri de miere
- 30ml lapte
- 100ml ulei
- 2 linguri de gris
- 2 linguri de faina
- 2 linguri de cacao
- esenta de vanilie
- 5gr praf de copt (jumatate de pliculet)
- un praf de sare
Pentru crema aveti nevoie de:
- 350ml smantana pentru frisca
- 1 lingura si jumatate zahar pudra
- 1 lingura de miere
- 2 linguri de lapte condensat indulcit
- 5gr gelatina
- 50ml lapte pentru hidratat gelatina
- esenta de vanilie
Pentru glazura 1 (de la mijloc) aveti nevoie de:
- 60gr ciocolata neagra
- 35gr unt
- 2 linguri de ulei vegetal
- 1 lingura de apa
Pentru glazura 2 (de deasupra) aveti nevoie de:
- 120gr ciocolata neagra
- 60gr unt
- 60gr smantana pentru frisca

Mod de preparare reteta tort Kinder Pingui


Prepararea laptelui condensat
Laptele condensat se prepara foarte usor si, daca nu gasiti sa cumparati, il puteti prepara acasa.
Am pus la fiert 250ml lapte si 100gr zahar. Am lasat sa fiarba aproximativ 20 de minute. La un moment dat veti vedea ca incepe sa bolboroseasca si, din acest moment, trebuie sa mai lasati sa fiarba timp de 3-5 minute. Cu cat fierbe mai mult laptele condensat, cu atat va fi mai dens.
Am lasat laptele condensat sa se raceasca.
Prepararea blatului pentru tortul Kinder Pingui
Am separat albusurile de galbenusuri.
Am pus zaharul si galbenusurile intr-un bol si le-am mixat pana am obtinut o compozitie cremoasa, deschisa la culoare, dubla in volum.
Am adaugat esenta de vanilie si faina amestecata cu cacao, praf de copt si un praf de sare. Am mixat la viteza mica pentru omogenizare (puteti folosi si un tel).
Am adaugat apoi grisul si am mixat usor la viteza mica.
Am adaugat laptele si uleiul si le-am incorporat.
Obs: inainte de a bate albusurile spalati bine mixerul cu apa calda si detergent. Daca sunt urme de grasime pe el nu veti mai putea sa bateti albusurile.
Intr-un alt bol am pus albusurile si le-am mixat pana am ontinut o spuma ferma.
Am adaugat albusurile batute in bolul cu celelalte ingrediente si le-am incorporat cu o spatula.
Compozitia astfel obtinuta am turnat-o intr-o tava (24cm) tapetata cu hratie de copt.
Am pus apoi tava in cuptorul preincalzit (180 °C pentru cuptorul electric) timp de aproximativ 25 de minute.
Cand scoateti blatul de tort din cuptor il intepati cu o scobitoare in mijloc: daca scobitoarea iese curata, blatul este facut. Daca nu, il mai puneti cateva minute la cuptor.
Am lasat blatul de tort sa se raceasca complet apoi l-am taiat in 2 felii.
Prepararea cremei pentru tortul Kinder Pingui
Am pus gelatina intr-o cescuta si am adaugat 50ml lapte rece. Am lasat gelatina sa stea aproximativ 10 minute (sa se hidrateze) apoi am pus-o la bain-marie pana s-a dizolvat complet (adica se pune ceasca deasupra unui ibric cu apa si se pune ibricul la foc mic).
Am mixat smantana pentru frisca cu zaharul pudra pana a devenit pufoasa.
Am amestecat laptele condensat cu esenta de vanilie, o lingura de miere si gelatina dizolvata apoi l-am amestecat cu frisca batuta.
Prepararea glazurii 1 (de la mijloc)
Am pus la bain - marie 60gr ciocolata neagra, 35gr unt, 2 linguri de ulei vegetal si o lingura de apa si am tinut pana s-a topit ciocolata. Am lasat glazura sa se racoreasca putin, dar fara sa se intareasca. Trebuie sa ramana fluida.
Asamblarea tortului Kinder Pingui
Am tapetat o cratita cu folie alimentara (sau folositi un inel de tort).
Am asezat o felie de blat peste care am intins uniform jumatate din crema.
Am pus tortul la congelator cateva minute, doar cat sa se intareasca putin crema la suprafata.
Am scos tortul din congelator si am turnat glazura de ciocolata.
Am pus iar tortul in congelator cateva minute ca sa se intareasca ciocolata.
Am scos tortul din congelator si, peste glazura de ciocolata, am intins uniform restul de crema.
Peste crema am asezat cea de-a doua felie de blat si am apasat-o usor ca sa adere la crema.
Am acoperit tortul Kinder Pingui cu folie alimentara si l-am pus la frigider pentru cateva ore.
Prepararea glazurii 2 (de deasupra tortului Kinder Pingui)
Am pus la bain - marie 120gr ciocolata neagra, 60gr unt si 60gr smantana pentru frisca si am tinut pana s-a topit ciocolata.
Am lasat glazura sa se racoreasca putin, dar fara sa se intareasca.
Am scos tortul Kinder Pingui din frigider, l-am asezat pe o farfurie apoi l-am pus pe o tava. Am turnat glazura, dinspre mijloc spre margini, cu miscari circulare.
Tortul este rece iar glazura are tendinta sa se intareasca foarte repede. Puteti sa aranjati cu un cutit, sa strangeti surplusul de ciocolata si sa o mai topiti o data. Turnati si al doilea strat de ciocolata.
Tortul Kinder Pingui se taie fara probleme daca il tineti cam 15 minute la temperatura camerei inainte de a-l taia. Ciocolata se moaie putin si nu crapa. Daca vedeti ca are tendinta sa crape, treceti cutitul prin apa fierbinte de fiecare data cand taiati si nu vor fi probleme.
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

Tort Kinder Pingui

Tortul Kinder Pingui este unul dintre cele mai bune torturi. Este o combinatie exceptionala de blat cu cacao, usor umed, frisca si ciocolata. Tortul Kinder Pingui este foarte usor de preparat si ar fi chiar pacat sa nu-l incercati. Noua ne-a placut atat de mult incat ma gandesc sa mai fac o portie :)

INGREDIENTS

Ingrediente necesare pentru a prepara reteta tort Kinder Pingui
Pentru blat aveti nevoie de:
  • 4 oua
  • 100gr zahar
  • 2 linguri de miere
  • 30ml lapte
  • 100ml ulei
  • 2 linguri de gris
  • 2 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • esenta de vanilie
  • 5gr praf de copt (jumatate de pliculet)
  • un praf de sare
Pentru crema aveti nevoie de:
  • 350ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura si jumatate zahar pudra
  • 1 lingura de miere
  • 2 linguri de lapte condensat indulcit
  • 5gr gelatina
  • 50ml lapte pentru hidratat gelatina
  • esenta de vanilie
Pentru glazura 1 (de la mijloc) aveti nevoie de:
  • 60gr ciocolata neagra
  • 35gr unt
  • 2 linguri de ulei vegetal
  • 1 lingura de apa
Pentru glazura 2 (de deasupra) aveti nevoie de:
  • 120gr ciocolata neagra
  • 60gr unt
  • 60gr smantana pentru frisca

INSTRUCTIONS

loading...
Mod de preparare reteta tort Kinder Pingui
Prepararea laptelui condensat
  1. Se pun la fiert 250ml lapte si 100gr zahar si se fierb aproximativ 20 de minute.
  2. Se lasa la racit.
Prepararea blatului tortului Kinder Pingui
  1. Se separa albusurile de galbenusuri.
  2. Se pun zaharul si galbenusurile intr-un bol si se mixeaza pana se obtine o compozitie cremoasa, deschisa la culoare, dubla ca volum.
  3. Se adauga esenta de vanilie si faina amestecata cu cacao, praf de copt si un praf de sare. Se mixeaza usor pentru omogenizare.
  4. Se adauga grisul si se omogenizeaza.
  5. Se adauga laptele si uleiul si se omogenizeaza.
  6. Separat se bat albusurile pana se obtine o spuma ferma.
  7. Se adauga albusurile batute peste celelalte ingrediente si se incorporeaza usor cu o spatula.
  8. Compozitia astfel obtinuta se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
  9. Se pune tava in cuptorul preincalzit si se coace la 180 °C timp de aproximativ 25 de minute.
  10. Blatul tortului Kinder Pingui se lasa sa se raceasca complet apoi se taie in 2 felii.
Prepararea cremei pentru tortul Kinder Pingui
  1. Intr-o cescuta se pun gelatina si 50ml lapte rece. Se lasa 10 minute.
  2. Se pune gelatina la bain - marie si se tine pana se dizolva complet.
  3. Se mixeaza smantana pentru frisca cu zahar pudra pana evine pufoasa.
  4. Se amesteca laptele condensat cu esenta de vanilie, o lingura de miere si gelatina dizolvata apoi se amesteca cu frisca batuta.
Prepararea glazurii 1 (de la mijloc)
  1. Se pun la bain - marie 60gr ciocolata neagra, 35gr unt, 2 linguri de ulei vegetal si o lingura de apa si se tin pana se topeste ciocolata. Se lasa glazura sa se racoreasca putin, dar fara sa se intareasca. Trebuie sa ramana fluida.
Asamblarea tortului Kinder Pingui
  1. Se tapeteaza o cratita cu folie alimentara (sau folositi un inel de tort).
  2. Se aseaza o felie de blat iar peste aceasta se intinde uniform jumatate din crema.
  3. Se pune la congelator cateva minute, ca sa inceapa sa se intareasca la suprafata.
  4. Se toarna glazura de ciocolata si se pune iar la congelator cateva minute cat sa se intareasca ciocolata.
  5. Peste ciocolata se intinde restul de crema iar peste crema se aseaza a doua felie de blat.
  6. Tortul Kinder Pingui se acopera cu folie alimentara si se pune la frigider cateva ore ca sa se intareasca crema.
Prepararea glazurii 2 (de deasupra tortului Kinder Pingui)
  1. Se pun la bain - marie 120gr ciocolata neagra, 60gr unt si 60gr smantana pentru frisca si se tin pana se topeste ciocolata. Se lasa glazura sa se racoreasca putin, dar fara sa se intareasca.
  2. Se scoate tortul din frigider si se aseaza pe o farfurie, apoi pe o tava.
  3. Se toarna glazura cu miscari circulare, dinspre mijloc spre margini.
  4. Daca este necesar, se indreapta glazura cu un cutit, se strange surplusul de ciocolata si se pune iar la topit. Se toarna inca un strat de glazura.
  5. Tortul Kinder pingui se tine aproximativ 15 minute la temperatura camerei inainte de a fi taiat sau se trece cutitul prin apa fierbinte inainte de a taia.
Created using The Recipes Generator

You Might Also Like

0 comentarii

Follow by Email

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...