TAITEI DE CASA

ianuarie 27, 2017


Taiteii de casa sunt absolut minunati, perfecti pentru supe sau ciorbe. Sunt incomparabil mai gustosi si mai sanatosi decat taiteii din comert. Este adevarat ca este mult mai simplu sa scoti taiteii din punga si sa-i arunci in oala cu supa si recunosc ca, de cele mai multe ori, asa procedez :).
Daca am timp insa, prefer sa fac eu taiteii. Aluatul pentru taiteii de casa este foarte simplu si foarte usor de preparat, cu doar 3 ingrediente: ou, faina si sare. De multe ori eu adaug si piper si cateodata boia de ardei dulce sau iute. Taiteii de casa vor fi mult mai gustosi :)
Aluatul nu este greu de intins dar intregul proces de preparare necesita timp. Dupa preparare aluatul trebuie lasat sa se odihneasca aproximativ 20 de minute, ca sa fie mai usor de lucrat cu el. Foile pentru taiteii de casa trebuie lasate si ele la zvantat inca vreo 20 de minute.
Mie imi plac taiteii de casa proaspeti, adica ii folosesc imediat dupa preparare. Puteti insa sa-i lasati sa se usuce si sa-i folositi ulterior.
Taiteii de casa va recomand sa-i fierbeti direct in supa/ciorba, nu separat. Daca ii fierbeti separat vor avea gust de apa. Taiteii sunt fierti in momentul in care se ridica la suprafata.

Ingrediente necesare pentru a prepara reteta taitei de casa:


- 1 ou
- 100gr de faina
- un praf de sare

Mod de preparare reteta taitei de casa

Am batut oul cu un praf de sare. Am adaugat faina, treptat, amestecand in acelasi timp. Cand nu am mai putut amesteca, am inceput sa framant aluatul cu mana pana am incorporat faina.
Am acoperit aluatul cu folie alimentara si l-am lasat sa se odihneasca aproximativ 20 de minute.
Dupa ce s-a odihnit aluatul pentru taiteii de casa l-am impartit in doua bucatele aproximativ egale. Eu prefer sa intind doua foi pentru ca este mai usor de lucrat cu ele si nici nu prea am spatiu sa intind o foaie mare. Cand fac taitei de casa, in paralel pregatesc si o supa sau ciorba si e cam aglomerat la mine in bucatarie :).
Prin urmare, am luat o bucatica de aluat, am asezat-o pe suprafata de lucru presarata cu faina si am intins-o cu sucitorul cat mai subtire posibil. Foaia de aluat trebuie intinsa in forma pe cat posibil dreptunghiulara.
Am procedat la fel cu cealalta bucatica de aluat.
Am lasat cele doua foi pentru taitei de casa la zvantat aproximativ 20 de minute. Trebuie sa aveti grija sa nu se usuce prea tare foile pentru ca devin sfaramicioase. In functie de gradul de umiditate din casa se vor zvanta mai repede sau mai lent si este bine sa le verificati.
Am suprapus cele doua foi, am presarat putina faina intre ele ca sa nu se lipeasca si le-am rulat. Ca pe o clatita :)
Am taiat apoi aluatul fasii cat mai subtiri. Se pot taia si mai subtiri decat vedeti la mine. Am desfacut taiteii suvite si i-am intins pe o tava.
Puteti folosi taiteii de casa imediat sau ii puteti lasa la uscat pentru a-i folosi ulterior.
Va recomand sa-i folositi la o supa de pui cu taitei sau la o supa de rosii.
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

0 comentarii

Follow by Email

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...