SALATA CU DOVLECEI SI BRANZA

iulie 25, 2017


ENGLISH RECIPE HERE

Fie vara, fie iarna, salatele sunt intotdeauna binevenite la noi si prepar salate foarte des, in diverse combinatii. De data aceasta m-au inspirat dovleceii si am preparat o salata cu dovlecei si branza. A iesit o salata super gustoasa, de care ai mei au fost incantati.
Dovleceii sunt prajiti, dar nu trebuie sa va faceti griji pentru silueta pentru ca se pot praji foarte frumos cu foarte putin ulei. Daca aveti posibilitatea sa puneti dovleceii pe gratar este si mai bine pentru ca vor fi fara grasimi si, in plus, vor avea gust de fum. Oricum, mie mi s-a parut ca au avut gust de vinete in aceasta salata :)
Dovleceii va recomand sa nu ii curatati de coaja ca sa isi pastreze mai bine forma in salata. Si, ca de fiecare data cand gatiti dovlecei, dupa ce ii feliati trebuie sa ii presarati cu sare si sa ii tineti aproximativ 30 de minute intr-o strecuratoare, ca sa lase apa.
Pentru a prepara aceasta salata cu dovlecei si branza folositi ce legume va sunt pe plac, in proportiile dorite. Pentru un plus de prospetime puteti sa mai adaugati patrunjel proaspat sau, daca doriti o salata mai satioasa, puteti adauga oua fierte, sunca, piept de pui si/sau crutoane.
Puteti servi salata cu dovlecei si branza alaturi de o friptura la gratar.
Daca va plac salatele cu dovlecei va recomand si salata de dovlecei cu iaurt si usturoi si salata de fasole boabe cu dovlecei.


Ingrediente necesare pentru a prepara reteta salata cu dovlecei si branza:


- 1kg dovlecei
- 4-5 rosii
- 2 ardei grasi
- 1 legatura de ceapa verde
- 200-250gr branza telemea (sau feta)
- sare dupa gust
- 2 linguri de ulei
- otet sau suc de lamaie, dupa gust

Mod de preparare reteta salata cu dovlecei si branza.


Trebuie sa ne ocupam mai intai de dovlecei.
Am spalat dovleceii si i-am taiat felii groase de aproximativ 1cm. Am pus feliile de dovlecei intr-o strecuratoare, le-am presarat cu sare si le-am lasat sa stea aproxmativ 30 de minute, ca sa lase apa.
Dupa ce a trecut acest timp am pus o parte din feliile de dovlecei la prajit intr-o tigaie antiaderenta cu putin ulei.
Am lasat dovleceii sa se prajeasca pe ambele parti apoi i-am scos pe o farfurie si i-am lasat sa se raceasca. Am continuat cu restul feliilor de dovlecei.
Dupa ce s-au racit dovleceii am putut asambla salata cu dovlecei si branza.
Am pus intr-un bol incapator ceapa verde taiata rondele (si partea alba si partea verde), ardeii taiati fasii micute, rosiile taiate felii si branza taiata cubulete. 
Am taiat dovleceii bucati mai mici (sferturi sau jumatati, in functie de marime) si i-am adaugat la salata. Am mai adaugat ulei si otet (sau suc de lamaie) si am amestecat bine. Am gustat salata si am potrivit de sare. Am amestecat inca o data bine si salata cu dovlecei si branza este gata.
Noua ne-a placut foarte mult aceasta salata cu dovlecei si branza si v-o recomand cu drag.
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

Salata cu dovlecei si branza

Fie vara, fie iarna, salatele sunt intotdeauna binevenite la noi si prepar salate foarte des, in diverse combinatii. De data aceasta m-au inspirat dovleceii si am preparat o salata cu dovlecei si branza. A iesit o salata super gustoasa, de care ai mei au fost incantati.

INGREDIENTS

Ingrediente necesare pentru a prepara reteta salata cu dovlecei si branza
  • 1kg dovlecei
  • 4-5 rosii
  • 2 ardei grasi
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 200-250gr branza telemea (sau feta)
  • sare dupa gust
  • 2 linguri de ulei
  • otet sau suc de lamaie, dupa gust

INSTRUCTIONS

Mod de preparare reteta salata cu dovlecei si branza
  1. Se spala dovleceii si se taie felii groase de aproximativ 1cm
  2. Feliile de dovlecei se pun intr-o strecuratoare, se presara sare, si se lasa sa stea aproximativ 30 de minute, ca sa lase apa.
  3. Feliile de dovlecei se pun la prajit intr-o tigaie antiaderenta cu putin ulei. Se lasa sa se rumeneasca pe ambele parti si se scot pe o farfurie. Se lasa sa se raceasca complet.
  4. Puneti intr-un bol incapator ceapa verde taiata rondele, ardeiul taiat bucatele mici, rosiile taiate feliute si branza cubulete.
  5. Adaugati dovleceii taiati bucati mai mici (sferturi sau jumatati), ulei si otet (sau suc de lamaie)
  6. Amestecati bine, gustati si potriviti de sare
  7. Mai amestecati putin si serviti.
Created using The Recipes Generator

You Might Also Like

0 comentarii

Follow by Email

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...