SOS PENTRU PASTE CU ROSII SI ARDEI

iulie 14, 2017


ENGLISH RECIPE HERE

Dragii mei, nu trebuie sub nici o forma sa va lipseasca o reteta buna de sos pentru paste. Eu pregatesc des paste pentru ai mei si am testat multe retete de sos pana acum.
Acum cateva saptamani am preparat acest sos pentru paste cu rosii si ardei iar sotul meu a spus ca este cel mai bun sos pentur paste si ca trebuie neaparat sa-l pun pe blog :)
Nu i-am facut poze atunci dar, daca tot le-a placut alor mei atat de mult, l-am repetat curand.




Ca sa obtineti un sos pentru paste cu adevarat gustos, va recomand sa folositi rosii proaspete de gradina, bine coapte si zemoase. Daca nu aveti rosii proaspete de gradina, puteti folosi rosii conservate sau chiar si pasta de tomate.
Daca doriti un sos mai concentrat, pe langa rosii puteti adauga si o lingura de pasta de tomate.
Pentru un plus de prospetime, adaugati in sosul pentru paste cu rosii si ardei patrunjel proaspat sau busuioc.
Acest sos pentru paste cu rosii si ardei poate fi imbogatit cu sunca, bucatele de pui (prajit sau fiert) sau carne tocata. Daca sunteti vegetarieni sau tineti post puteti opta pentru legume. Va recomand cu drag reteta de paste cu legume mexicane.
Sosul preparat din ingredientele de mai jos este suficient pentru 4 portii de paste.

Ingrediente necesare pentru a prepara reteta sos pentru paste cu rosii si ardei:

- 1kg de rosii
- 1 ardei gras (sau kapia)
- 1 ceapa
- 4-5 catei de usturoi
- 2-3 linguri de ulei
- sare si piper dupa gust
- 1 legatura de patrunjel


Mod de preparare reteta sos pentru paste cu rosii si ardei


Daca folositi rosii bine coapte, asa cum v-am spus mai sus, acest lucru va va usura si munca. Daca sunt foarte coapte, rosiile se curata foarte usor de coaja, fara sa mai fine nevoie sa le oparim. Daca nu, la opariti scurt, ca sa va fie usor sa le curatati.
Am curatat rosiile de coaja si le-am dat pe razatoarea mare. Le-am pus deoparte cat am pregatit celelalte ingrediente pentru sosul pentru paste cu rosii si ardei.
Am curatat ceapa, am tocat-o marunt si am pus-o intr-o tigaie cu 2-3 linguri de ulei.
Cand ceapa a devenit usor translucida, am adaugat usturoiul tocat marunt. Am tinut in continuare pe foc, amestecand des, inca 1-2 minute, apoi am adaugat ardeiul tocat bucatele mici.
Am lasat ardeiul sa se caleasca putin, amestecand des ca sa nu se arda ceapa si usturoiul, apoi am daugat rosiile date pe razatoare.
Am asezonat cu sare si piper si am lasat sosul sa fiarba cat sa scada putin si sa se ingroase. Dupa ce am oprit focul am adaugat si patrunjelul tocat.
Cat timp fierbe sosul, puteti fierbe si pastele.
Cand pastele sunt fierte, le strecurati si le amestecati cu sosul de rosii si ardei.
Eu am preparat acest sos pentru paste cu rosii si ardei pentru Gnocchi de cartofi.
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

0 comentarii

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...