SALATA DE CARTOFI CU CIUPERCI SI DRESSING DE IAURT

septembrie 29, 2017



Salata de cartofi cu ciuperci si dressing de iaurt este o salata foarte gustoasa, satioasa si usor de preparat cu doar cateva ingrediente. Daca va plac ciupercile trebuie neaparat sa incercati aceasta salata pentru ca este pur si simplu minunata.
Dressingul de iaurt pe care l-am folosit la aceasta salata este preferatul meu. Este cremos, are gust de maioneza si se prepara incredibil de usor. Se prepara din iaurt, galbenusuri de ou fierte tari, mustar, ulei si suc de lamaie si se asezoneaza cu sare si piper. Se foloseste semnificativ mai putin ulei decat la maioneza clasica. Din ce am testat eu pana acum, mi se pare cel mai gustos si cel mai avantajos inlocuitor al maionezei de casa.
Cartofii ii fierbeti in coaja si ii lasati sa se raceasca complet inainte de a prepara salata.
Am fiert si ciupercile pentru ca mi s-a parut mai usor :). Daca doriti o salata mai savuroasa, puteti pune ciupercile intr-o tava, la cuptor, presarate cu sare, piper si usturoi granulat. Le tineti pana lasa apa apoi le lasati sa se raceasca intr-o strecuratoare. Va asigur ca vor fi mult mai gustoase!
Am mai pus si ceapa verde la aceasta salata de cartofi cu ciuperci si dressing de iaurt. A fost optiunea sotului meu dar, daca era dupa mine, as fi pus usturoi.
Si, nu in ultimul rand, putina verdeata este intotdeauna binevenita pentru ca ofera prospetime oricarui preparat. Mie mi se pare ca mararul merge cel mai bine cu ciupercile si cartofii, dar puteti folosi patrunjel proaspat daca va place mai mult.
Puteti servi salata de cartofi cu ciuperci si dressing de iaurt ca aperitiv, dar si ca garnitura.


Ingrediente necesare pentru a prepara reteta salata de cartofi cu ciuperci si dressing de iaurt:


- 1-1.2 kg cartofi
- 800 gr ciuperci champignon proaspete
- 5-6 castraveti murati
- 1 legatura de marar
- 1 legatura de ceapa verde
- sare si piper dupa gust
Pentru dresingul de iaurt aveti nevoie de:
- 280 gr de iaurt simplu
- 2 galbenusuri de ou fierte tari
- 2 lingurite de mustar
- 4 linguri de ulei
- 2-3 linguri suc de lamaie sau dupa gust
- sare si piper dupa gust

Mod de preparare retete salata de cartofi cu ciuperci si dressing de iaurt:


Am spalat cartofii si i-am pus la fiert in apa cu sare. I-am acoperit cu un capac si i-am lasat sa fiarba cat sa intre furculita usor in ei.
Dupa ce au fiert, i-am scos din apa si i-am lasat sa se raceasca complet.
Am pus apa la fiert intr-o oala incapatoare. Am adaugat sare si am asteptat sa dea in clocot.
Intre timp am spalat bine ciupercile si le-am feliat. Cand apa a dat in clocot, am adaugat ciupercile si le-am lasat sa fiarba aproximativ 10 minute. Am strecurat apoi ciupercile si le-am lasat sa se raceasca.
Intre timp am preparat si dressingul de iaurt.
Am pus galbenusurile fierte intr-o farfurie adanca si le-am zdrobit cu furculita. Am adaugat apoi mustarul si am amestecat.
Am turnat uleiul treptat, ca la maioneza, si am amestecat in acelasi timp pentru a-l incorpora.
Am adaugat apoi sucul de lamaie si am amestecat.
Am adaugat iaurtul si am amestecat pentru omogenizare.
La sfarsit am asezonat cu sare si piper.
Dupa ce s-au racit cartofii si ciupercile am putut asambla salata de cartofi cu ciuperci si dressing de iaurt.
Am pus mai intai ciupercile intr-un bol incapator.
Am curatat cartofii de coaja si i-am taiat feliute mici. Am pus cartofii taiati peste ciuperci.
Am adaugat ceapa verde taiata rondele, castravetii murati taiati cubulete mici si mararul tocat.
Am adaugat dressingul de iaurt si am amestecat bine. Puteti gusta salata pentru a potrivi de sare si piper.
Dupa ce ati preparat salata de cartofi cu ciuperci si dressing de iaurt este bine sa o puneti la frigider pentru aproximativ 30 de minute. Aromele se intrepatrund iar salata va fi mai gustoasa.
Puteti servi aceasta delicioasa salata de cartofi cu ciuperci si dressing de iaurt ca aperitiv dar si ca garnitura.
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

Salata de cartofi cu ciuperci si dressing de iaurt

Salata de cartofi cu ciuperci si dressing de iaurt este o salata foarte gustoasa, satioasa si usor de preparat cu doar cateva ingrediente. Daca va plac ciupercile trebuie neaparat sa incercati aceasta salata pentru ca este pur si simplu minunata.

INGREDIENTS

Ingrediente necesare pentru a prepara reteta salata de cartofi cu ciuperci si dressing de iaurt
  • 1-1.2 kg cartofi
  • 800 gr ciuperci champignon proaspete
  • 5-6 castraveti murati
  • 1 legatura de marar
  • 1 legatura de ceapa verde
  • sare si piper dupa gust
Pentru dressingul de iaurt aveti nevoie de:
  • 280 gr de iaurt simplu
  • 2 galbenusuri de ou fierte tari
  • 2 lingurite de mustar
  • 4 linguri de ulei
  • 2-3 linguri suc de lamaie sau dupa gust
  • sare si piper dupa gust

INSTRUCTIONS

Mod de preparare reteta salata de cartofi cu ciuperci si dressing de iaurt
  1. Spalati cartofii si puneti-i la fiert in apa cu sare. Ii acoperiti si ii lasati sa fiarba cat sa intre furculita usor in ei. Strecurati cartofii si lasati-i sa se raceasca.
  2. Spalati ciupercile si feliati-le.
  3. Puneti ciupercile la fiert in apa clocotita (cu sare). Lasati sa fiarba cam 10 minute apoi stracurati ciupercile si lasati-le sa se raceasca.
  4. Intre timp pregatiti drssingul de iaurt. Zdrobiti galbunusurile cu furculita. Adaugati mustarul si amestecati. Adaugati uleiul treptat si amestecati. Adaugati sucul de lamaie, apoi iaurtul si amestecati. La sfarsit asezonati cu sare si piper.
  5. Puneti ciupercile intr-un bol incapator.
  6. Curatati cartofii de coaja si taiati-i feliute mici. Puneti cartofii in bol, peste ciuperci.
  7. Adaigati ceapa verde taiata rondele, castravetii tocati cubulete mici si mararul tocat.
  8. Adaugati dressingul de iaurt si amestecati bine. Daca este necesar, potriviti de sare si piper.
  9. Puneti salata la frigider pentru 30 de minute.
  10. Serviti salata de cartofi cu ciuperci si dressing de iaurt ca aperitiv sau ca garnitura.
Created using The Recipes Generator

You Might Also Like

0 comentarii

Follow by Email

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...