PILAF DE BULGUR

august 10, 2017


Pilaful de bulgur este foarte asemanator cu pilaful de orez, dar mult mai usor de preparat si parca este si mai gustos :)
Bulgurul este un amestec de boabe de grau macinate mare, in special din grau dur. Este prefiert si acest lucru ne usureaza foarte mult munca pentru ca mai trebuie doar sa-l punem la muiat in apa fierbinte. Cand preparam pilaf de bulgur trebuie doar sa calim legumele, apoi adaugam bulgurul si apa fierbinte si lasam bulgurul sa absoarba apa.
Fiind atat de usor de preparat, pilaful de bulgur este minunat pe timpul verii deoarece necesita un timp redus de gatire. Aceasta reteta de pilaf de bulgur ne ajuta foarte mult si in timpul saptamanii, cand ajungem tarziu acasa si trebuie sa pregatim rapid cina.
In ceea ce priveste legumele, puteti folosi orice legume va sunt pe plac, ca la pilaful de orez. Puteti sa adaugati ardei, ciuperci, mazare, fasole verde sau orice alte legume va sunt pe plac.
Puteti servi pilaful de bulgur ca garnitura dar si ca fel principal, alaturi de o salata.
Pilaful de bulgur este o garnitura minunata pentru ca merge la orice. Eu l-am preparat pentu chiftelutele de pui cu dovlecei dar merge si la frigarui de pui, la souvlaki, la pui pe sticla la cuptor si la multe altele.
Noua ne-a placut foarte mult pilaful de bulgur si de acum inainte voi avea grija sa am tot timpul bulgur in casa. Este de mare ajutor! :)


Ingrediente necesare pentru a prepara reteta pilaf de bulgur (2 portii).


- 150gr bulgur fin
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 1 rosie mare
- 3 linguri de ulei
- 150-170ml apa fierbinte (daca este necesar puteti sa mai adaugati)
- sare si piper dupa gust
- cateva fire de patrunjel proaspat


Mod de preparare reteta pilaf de bulgur:


Am pregatit mai intai legumele.
Am curatat rosia de coaja si am dat-o pe razatoarea mare. Daca rosia este foarte bine coapta, se curata foarte usor cu un cutit ascutit, fara sa fie necesar sa o opariti.
Am curatat morcovul si ceapa. Am tocat ceapa marunt si am pus-o la calit cu 3 linguri de ulei. Cand ceapa a devenit translucida, am adaugat si morcovul dat pe razatoarea mare. 
Am tinut in continuare pe foc, amestecand des, pana s-au muiat legumele.
Am adaugat apoi rosia data pe razatoare, am asezonat cu sare si piper si am mai lasat sa fiarba cateva minute, cat sa scada putin si sa fie toate legumele bine fierte.
Am oprit focul, am adaugat bulgurul si aproximativ 150-170ml apa fierbinte. 
Am amestecat bine, am acoperit cu un capac, si am lasat sa stea aproximativ 10 minute. Bulgurul nu mai trebuie gatit, trebuie doar sa stea in apa fierbinte. Daca este necesar, puteti sa mai adaugati apa fierbinte, cate o lingura, ca sa nu puneti prea multa.
Serviti pilaful de bulgur cald, garnisit cu patrunjel proaspat. 
Este o garnitura excelenta si il puteti adapta dupa gust.
Va recomand cu drag aceasta reteta de pilaf de bulgur!
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!
s
Yield: 2 portii

Pilaf de bulgur

Pilaful de bulgur este foarte asemanator cu pilaful de orez, dar mult mai usor de preparat si parca este si mai gustos :) Bulgurul este un amestec de boabe de grau macinate mare, in special din grau dur. Este prefiert si acest lucru ne usureaza foarte mult munca pentru ca mai trebuie doar sa-l punem la muiat in apa fierbinte. Cand preparam pilaf de bulgur trebuie doar sa calim legumele, apoi adaugam bulgurul si apa fierbinte si lasam bulgurul sa absoarba apa.

INGREDIENTS

Ingrediente necesare pentru a prepara reteta pilaf de bilgur
  • 150gr bulgur fin
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 rosie mare
  • 3 linguri de ulei
  • 150-170ml apa fierbinte (daca este necesar puteti sa mai adaugati)
  • sare si piper dupa gust
  • cateva fire de patrunjel proaspat

INSTRUCTIONS

Mod de preparare reteta pilaf de bulgur
  1. Cuatati rosia de coaja si dati-o pe razatoarea mare. Puneti deoparte.
  2. Curatati morcovul si ceapa.
  3. Tocati ceapa marunt si puneti-o la calit cu 3 linguri de ulie.
  4. Cand ceapa devine translucida, adaugati morcovul dat pe razatoarea mare.
  5. Tineti in continuare pe foc, amestecand des, pana se moaie legumele.
  6. Adaugati rosia data pe razataore, asezonati cu sare si piper si continuati sa gatiti pana scade putin si legumele sunt bine fierte.
  7. Opriti focul, adaugati bulgurul si 150-170ml apa fierbinte. Amestecati bine, acoperiti cu un capac si lasati sa stea aproximativ 10 minute. Daca este necesar, puteti sa mai completati cu apa fierbinte.
  8. Serviti pilaful de bulgur cald, garnisit cu patrunjel proaspat.
Created using The Recipes Generator

You Might Also Like

0 comentarii

Follow by Email

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...